Etsi
Energiaremontin kartoituspalvelu 

Kartoituksessa katselmoidaan rakennuksen rakenteet (rikkomaton tarkastus), ilmanvaihtojärjestelmä ja energialähteet. Tuloksena laaditaan laskennallinen selvitys, josta ilmenee toimenpide-ehdotukset energiatehokkuuden parantamiseksi. Selvitys tuo esille myös energiansäästömahdollisuudet. 
Nyt myös energia-avustuksen saanin edellytyksenä on E-lukutarkastelu, (Katso kohdat omakoti-ja paritalot ja taloyhtiöt.)

Toimin lähinnä Läntisen Uudenmaan alueella, toimipisteenä INKOO. 
Laskennassa käytän Timbal Energia laskentaohjelmaa. 
Lämpökuvauksessa Flir E50bx+ kiinteistökuvauksiin kohdennettua lämpökameraa (teollisuuskuvaus 650 oC asti) 

Suoritan "pilvipalvelun" kautta huoneistojen lämpötila seurantaa, sekä kiinteistön virrankulutusseurantaa oikean liittymäsuuruuden kartoittamiseksi.
Seurannan avulla saadaan kartoitettua esim. kerrostalohuoneistojen lämpötilaerot. 
Kartoitus antaa hyvät lähtötiedot lämmönjakoverkoston mahdolliselle säätötarpeelle ja myös rakenteelliselle selvitykselle. Palveluun voidaan liitää myös rakennuksen sähkönkulutusseuranta. (Maksaako taloyhtiö  perusmaksua liian suuresta liitymästä?)

Putkistolämpötilan-ja sähkönkulutuksenseuranta antaa mahdollisuuden selvittää myös IVLP :n ja Maalämmön toiminnana oikeat asettelut. Virheeliset asettelut voivat viedä saavutetun hyödyn esim. sähköyhtiön hyväksi.

Kauttani myös kiinteistön tiiveysmittauksia. 

Pätevöitynyt energiatodistuksen laatija, 
Lämpökuvauksen ITC level I pätevyys,

Korjausrakentaminen


Ympäristöministeriön asetus 4/13 linkki

sekä asetuksen muutos 2/17 linkki

Asetus korjausrakentamisesta määrittelee energian kulutusvaattimukset rakennusluokittain kuten uudisrakentamisessakin mutta eri vaatimustasolla. Vaatimustasot on kerrottu linkien alla olevissa asetuksessa.

Jos korjausrakentaminen tarvitsee toimenpideluvan on hankkeeseen ryhtyvän esitettävä energiatehokkuuteen tähtäävät muutokset myös laskennallisesti. ( lukuunottamatta 9§ 3momentin vaihtoehtoa.)